Vragen? Bel 035 – 33 33 515

Zoek

Een AED voor iedereen toegankelijk

Een AED voor iedereen toegankelijk

Een publieke AED voor iedereen

Iedere second telt wanneer iemand een plotselinge hartstilstand krijgt. In deze situatie kan een AED het verschil maken tussen leven en dood. Daarom/et is dan ook is het van cruciaal belang dat de AED ook door iedereen gepakt kan worden.

Stel je voor: iemand zakt plotseling in elkaar en je belt direct 112. De medewerker van de alarmcentrale vraagt of je toegang hebt tot een AED in de buurt. Als je niet weet waar de dichtstbijzijnde AED is, of als deze achter slot en grendel zit en niet bereikbaar is, neemt de kans op overleving voor het slachtoffer met elke seconde af.

Een publieke AED die door iedereen en altijd gepakt kan worden is van levensbelang!

AED aanmelden bij HartslagNu

In Nederland kennen we HartslagNu: het landelijke oproepsysteem voor reanimatie. Als iemand 112 belt met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren of om de dichtstbijzijnde AED op te halen die is aangemeld bij het systeem. Op deze manier krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is

Een AED kan niet fout worden bediend

In een noodsituatie kan de angst om iets verkeerd te doen overweldigend zijn. Het is daarom belangrijk om te beseffen dat een AED is ontworpen om veilig en foutloos te worden bediend, zelfs door onervaren gebruikers.

Wil je meer weten over de AED? Lees dan het artikel ‘Wat is een AED?
Wil je meer weten over een AED- en reanimatiecursus? Lees dan dit artikel.

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.