Vragen? Bel 035 – 33 33 515

Search

In de media

Kieft, Jansen, Egmond, Gijp en reanimatie-instructeur Stanley benadrukken het belang van AED's in onze samenleving

Ontdek het belang van reanimatie en een AED in de YouTube-video van de podcast van Kieft, Jansen, Egmond en Gijp. Stanley Hessler, reanimatie-instructeur van ProCardio, schuift aan om hier meer over te vertellen. “Iedereen kan een AED bedienen en reanimeren zou ook iedereen moeten kunnen, want het gereedschap heb je bij je”, aldus Stanley.

Tijdens de uitzending krijgen de heren al een snelle AED-instructie, maar dit kan beter vinden zij. Daarom besluiten ze om samen met Stanley een gratis AED- en reanimatietraining te organiseren. Jij kan hier bij zijn!

Samen met Kieft, Jansen, Egmond en Gijp een training volgen? Bestel dan een Philips AED via ProCardio.nl (met korting!) en ontvang daarbij een uitnodiging voor de gratis reanimatietraining.

Publicatie: 26 juni 2024

Podcast Kieft Jansen Egmond Gijp

In deze podcast praten Kieft, Jansen, Egmond en Gijp over hoe cruciaal het is te kunnen reanimeren en als sportclub altijd een AED bij de hand te hebben; levensreddend wanneer er een plotselinge hartstilstand plaatsvindt. Ze delen persoonlijke verhalen en bespreken de gebeurtenissen van de afgelopen jaren op het voetbalveld.

“Weten hoe je moet reanimeren lijkt me een slim iets voor iedereen en AED-apparatuur kan een mensenleven redden.

Hoe meer er zijn, hoe meer mensen weten hoe ze ermee om moeten gaan bij alle sportclubs, hoe beter het is. Daar zal weinig discussie over zijn”.

Luister de volledige podcast van Kieft Jansen Egmond Gijp.

Tip! Wil je een Philips AED voor jouw sportclub? In de shownotes van de podcast vind je een interessante kortingscode

Publicatie: 25 juni 2024

Hartstichting x KNVB - Hartveilig Voetballen

De Hartstichting, KNVB en de Nederlandse Reanimatie Raad werken samen om zoveel mogelijk voetbalclubs te informeren over het belang van een reanimatiecursus en AED op de club. In deze video (gemaakt door de Hartstichting) hoor je het verhaal van Julian (22jr) die het overkwam: een plotselinge hartstilstand tijdens de training. Dankzij het snelle handelen van zijn teamgenoten kan hij zijn verhaal nog vertellen. Leer meer over het belang van een reanimatiecursus en hoe jij kunt helpen in geval van een hartstilstand op het voetbalveld. Samen maak je het verschil.

Publicatie: juni 2024

Nikki (26) kreeg hartstilstand op het voetbalveld: 'Moeilijk te bevatten'

Hij weet nog wat hij die ochtend at, dat het een mooie dag was en dat het die donderdagmiddag flink druk was bij de bekerfinale tussen Achilles Veen en Goes. Aanvoerder Nikki Baggerman (26) van voetbalvereniging Achilles Veen herinnert zich ook nog dat hij zich op het veld niet zo lekker voelde en dat hij daarna wakker werd met hulpverleners om zich heen. Hij overleefde een hartstilstand. “We hebben je gereanimeerd, je bent er nog jongen”, was het eerste wat hij hoorde toen hij bijkwam op het veld.

Lees het hele artikel op de website van Omroep Brabant.

Publicatie: 13 mei 2024

Voetballer Julian (22) kreeg hartstilstand op veld, nu leert club reanimeren​

Abdelhak Nouri, Christian Eriksen, Bas Dost en Xavier Mbuyamba zijn de bekendere voorbeelden, maar ook op amateurvelden lopen talloze voetballers met (onontdekte) hartproblemen rond. Ook Julian Paap (22) uit Amstelveen werd tijdens een training getroffen door een hartstilstand. 

Lees het hele artikel op de website van NH Nieuws.

Publicatie: 21 april 2024

Doe de Hartveiligheidstest en vergroot overlevingskansen op je club

Julian (22 jaar) zakte tijdens een training ineens in elkaar. Het hechte vriendenteam van RKSV RODA ‘23 uit Amstelveen zag hem voorover vallen en dacht in eerste instantie dat hij struikelde. Al snel werd duidelijk dat het zeer serieus was. Hij heeft een hartstilstand gehad.

Het volledige artikel lees je op de website van KNVB.

Publicatie: 9 mei 2023

Hoe hartveilig is jouw voetbalclub?

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. Wij kunnen je altijd verder helpen. 

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.