Vragen? Bel 035 – 33 33 515

Zoek

Service en onderhoud

Service en onderhoud

Het is belangrijk om een AED te onderhouden, zodat hij altijd klaar is voor gebruik. Dit betekent onder andere dat de elektroden en batterij periodiek vervangen moeten worden. Voor sommige modellen geldt dat er ook een periodieke controle uitgevoerd moet worden.

Deze zaken kun je bij de meeste leveranciers waarborgen door voor je AED een service- en onderhoudspakket af te sluiten. Het pakketaanbod verschilt per type AED en leverancier. Kijk daarom wat het beste past bij jouw situatie.

Is een service- en onderhoudspakket verplicht?

Nee, dit is niet verplicht. Echter, mensen vertrouwen erop dat een AED altijd inzetbaar. Daarom is het belangrijk dat iemand (dit kan ook de beheerder zijn) ervoor zorgt dat de AED altijd wordt onderhouden. Besteed je dit uit aan de leverancier van de AED, dan heb je hier geen omkijken naar.

Zelftest of controle

Er zijn ook AED’s die geen periodieke controle nodig hebben, omdat ze zijn uitgerust met een dagelijkse of wekelijkse zelftest. Hierbij controleert de AED zichzelf op belangrijke componenten. De meeste AED’s laten na het afronden van de zelftest, door middel van een knipperend lampje, zien dat de AED klaar is voor gebruik. Als de AED niet door de test komt, dan zal deze gaan piepen.

Wat kost een service- en onderhoudspakket?

Dit verschilt per aanbieder en het pakket dat je kiest. De meeste partijen bieden meerdere pakketten aan, van basis, waarbij je zelf ook nog onderhoud moet verrichten, tot uitgebreid, voor volledige ontzorging. Kies het pakket dat het beste past bij jouw situatie.

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.