Vragen? Bel 035 – 33 33 515

Zoek

Testuitslag

Hoe hartveilig is
jouw voetbalclub?

De testuitslag

Jouw club is op de goede weg!

Je hebt de test ingevuld en daaruit blijkt dat de voetbalclub waarvoor jij de test hebt ingevuld al veel zaken goed op orde heeft; complimenten! Vaak wordt onderschat wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van hartveiligheid en het behoud ervan. Bekijk hieronder aan welke concrete zaken jouw club nog aandacht kan blijven besteden.

4 suggesties voor jouw voetbalclub

Suggestie 1

Jaarlijks een reanimatiecursus voor leden van de club zodat iedereen zijn reanimatievaardigheden behoudt.

Suggestie 2

Controleer of de AED en kast nog op een goede locatie hangen, zodat deze voor iedereen zichtbaar en toegankelijk blijven.

Suggestie 3

Is er een wisseling van beheerder? Draag dan de informatie over de AED(‘s) goed over. Denk hierbij aan de pincode van de kast, onderhoud, vervaldata van onderdelen etc.

Suggestie 4

Het vragen van algemene aandacht voor hartveiligheid.

Kom meer te weten

Hartveiligheid gaat over veel meer dan alleen het hebben van een AED. Lees hieronder waar je nog over na kunt denken of organiseren. Ga met je muis over de verschillende onderwerpen om te zien waarom deze belangrijk zijn voor de hartveiligheid op jouw voetbalclub.

Zichtbaar

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Het is cruciaal dat een AED direct beschikbaar is, zonder dat er gezocht moet worden. Daarom is het belangrijk dat de AED op een zichtbare plek hangt en blijft hangen. Je kunt de zichtbaarheid nog vergroten door verwijsbordjes te plaatsen.

Toegankelijk

Een AED moet altijd toegankelijk zijn, je weet immers nooit wanneer een hartstilstand plaatsvindt. De beste plek is een locatie die goed zichtbaar en altijd bereikbaar is voor iedereen.

Service + onderhoud

Een AED is een medisch apparaat en heeft onderhoud nodig. Ondanks dat sommige AED’s dagelijks, wekelijks en/of maandelijks een zelftest uitvoeren, zijn er nog steeds aandachtspunten voor de beheerder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het periodiek vervangen van de elektroden en batterij. Het is daarom ook belangrijk dat iemand verantwoordelijk is voor het apparaat. Dit kan de leverancier zijn middels een service- en onderhoudspakket, maar dit kan ook een beheerder of BHV’er op de club zijn.

Reanimatie cursus

Kan iedereen al reanimeren? Een AED mag en kan door iedereen gebruikt worden, maar een reanimatiecursus vergroot het zelfvertrouwen. Door direct de juiste hulp te kunnen bieden, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer.  

Communicatie

Zorg ervoor dat meerdere mensen op de hoogte zijn van belangrijke informatie en dat er zaken rondom de AED georganiseerd worden. Denk hierbij aan het organiseren van een reanimatiecursus, wie is er verantwoordelijk voor de AED en regelt het onderhoud, de pincode van de kast etc.

Heb je vragen of advies nodig, neem contact met ons op.

Een aed aanschaffen

ProCardio AED - M

Vergelijk AED's

Wil jij je oriënteren en AED's vergelijken? Ga naar de vergelijkingssite en kijk welke het beste bij jullie past.

AED Pakket met korting

Voor iedereen die de test heeft ingevuld is er een AED-pakket samengesteld met korting. Je kunt ook kiezen om er een servicepakket aan toe te voegen zodat je compleet ontzorgt bent. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Samen met je leden?

Wil jij een AED inclusief servicepakket samen met je leden betalen? Start dan nu een crowdfunding actie. Hier bestaat een handig en veilig platform voor: BuurtAED.nl. Klik op de button hieronder, start een actie en krijg van ons 10% korting. Graag ontvangen wij een e-mail zodat de korting kan worden verrekend.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een e-mail via de onderstaande button!

In Nederland is het niet verplicht om een AED te hebben, maar verschillende instanties en organisaties zoals de Hartstichting bevelen het sterk aan.

Wanneer binnen 6 minuten na een hartstilstand de reanimatie wordt gestart en de AED wordt ingezet, stijgt de overlevingskans tot 75%.

Elke locatie is anders. Om de hartveiligheid zo goed mogelijk inzichtelijk te maken, is het voor onze adviseurs van groot belang de locatie met eigen ogen te zien. Samen met de belanghebbenden kunnen zij bijvoorbeeld de juiste plek voor de AED bepalen. Een advies op locatie is gratis en vrijblijvend.

Informatie over de hartveiligheid van jouw voetbalclub kun je het beste delen met de personen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de club.

Heb je de test gedaan voor een voetbalclub waar je zelf geen lid van bent en waarvan je niet weet met wie je deze informatie moet delen? Kijk dan eens op de website, je kunt vaak een algemeen e-mailadres vinden. 

Je kunt de link van deze pagina delen via e-mail of Whatsapp. 

Een AED kan een gebied van 500 meter rondom bedienen waardoor de reanimatie binnen 6 minuten kan starten. De meest optimale plek voor de AED kan afwijken door de lokale situatie. Dit kan betekenen dat jullie voetbalclub nog niet genoeg AED’s heeft. Voor vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen. Je kunt mailen naar info@hartveiligheidstest.nl of bellen naar 035 – 33 33 515.

Ja, zeker! Er bestaat een heel mooi initiatief BuurtAED.

Via het platform www.buurtaed.nl kun je samen met anderen een AED inclusief buitenkast en service- en onderhoudspakket voor 5 jaar aanschaffen. In sommige gevallen wil een gemeente of ander bedrijf een donatie doen voor dit pakket om de aankoop sneller te realiseren.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. Wij kunnen je altijd verder helpen. 

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.