Testuitslag

Hoe hartveilig is
jouw voetbalclub?

De testuitslag

Ga direct aan de slag om jouw voetbalclub hartveiliger te maken!

Wat goed dat je de test hebt ingevuld. Hieruit is gebleken dat er nog geen AED aanwezig is of dat de AED op de club niet toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast kan er nog aandacht worden besteed aan het onderhoud van de AED en/of een jaarlijkse reanimatiecursus. Dit is dan ook hét moment om stappen te zetten. Lees hieronder wat je kunt doen om een hartveiligere club te realiseren.

Start met deze 4 stappen

Stap 1

Het is van levensbelang dat iedere voetbalclub een AED heeft die voor iedereen toegankelijk is. Hebben jullie nog geen AED of is jullie AED niet toegankelijk voor iedereen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Stap 2

Registreer de AED bij het landelijke reanimatie oproepsysteem HartslagNu en informeer betrokkenen.

Stap 3

Een AED is een medisch apparaat en heeft periodiek onderhoud nodig. Het is daarom belangrijk dat iemand op de club voor de AED zorgt.

Stap 4

Zorg ervoor dat genoeg mensen op de club een reanimatiecursus hebben gevolgd, zodat er altijd iemand aanwezig is die weet hoe hij moet handelen in het geval van een hartstilstand.

Kom meer te weten

Hartveiligheid gaat over veel meer dan alleen het hebben van een AED. Lees hieronder waar je over na moet denken en/of wat je moet aanschaffen. Ga met je muis over de verschillende onderwerpen om te zien waarom deze belangrijk zijn voor hartveiligheid op jouw voetbalclub.

Zichtbaar

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Het is cruciaal dat een AED direct beschikbaar is, zonder dat er gezocht moet worden. Zorg ervoor dat de AED wordt opgehangen op een zichtbare plek, bij voorkeur buiten in een speciaal daarvoor bestemde kast. Denk ook aan verwijsbordjes en informeer alle betrokkenen. 

Toegankelijk

Een AED moet altijd toegankelijk zijn, je weet immers nooit wanneer een hartstilstand plaatsvindt. Kies zorgvuldig een locatie die goed zichtbaar en altijd bereikbaar is voor iedereen.

Service + onderhoud

Een AED is een medisch apparaat en heeft onderhoud nodig. Ondanks dat sommige AED’s dagelijks, wekelijks en/of maandelijks een zelftest uitvoeren, zijn er nog steeds aandachtspunten voor de beheerder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het periodiek vervangen van de elektroden en batterij. Het is daarom ook belangrijk dat iemand verantwoordelijk is voor het apparaat. Dit kan de leverancier zijn middels een service- en onderhoudspakket, maar dit kan ook een beheerder of BHV’er op de club zijn.

Reanimatie cursus

Wie kan er reanimeren? Iedereen kan en mag een AED gebruiken, maar een reanimatiecursus vergroot het zelfvertrouwen en daarmee vergroot je ook direct de overlevingskans van het slachtoffer. Hoe sneller je kunt handelen, hoe beter.

Communicatie

Zorg ervoor dat meerdere mensen op de hoogte zijn van belangrijke informatie en dat er zaken rondom de AED georganiseerd worden. Denk hierbij aan het jaarlijks inplannen van een reanimatiecursus, wie is er verantwoordelijk voor de AED en regelt het onderhoud, de pincode van de kast etc.

AED

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Als binnen 6 minuten de reanimatie wordt gestart en de AED wordt aangesloten, vergroot je de overlevingskans tot wel 75% .

DE BASIS

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil; dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld. Het hart kan hierdoor niet meer samentrekken en bloed rondpompen. Een AED kan een schok geven om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. 

Bron: www.hartstichting.nl

Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans; iedere minuut telt. Daarom is het van levensbelang dat op zoveel mogelijk locaties een AED hangt.

Een AED bestaat uit 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen. Daarna vertelt het apparaat wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen.

Bron: www.hartstichting.nl

Heb je vragen of advies nodig, neem contact met ons op.

Een aed aanschaffen

ProCardio AED - M

Vergelijk AED's

Wil jij je oriënteren en AED's vergelijken? Ga naar de vergelijkingssite en kijk welke het beste bij jullie past.

AED Pakket met korting

Voor iedereen die de test heeft ingevuld is er een AED-pakket samengesteld met korting. Je kunt ook kiezen om er een servicepakket aan toe te voegen zodat je compleet ontzorgt bent. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Samen met je leden?

Wil jij een AED inclusief servicepakket samen met je leden betalen? Start dan nu een crowdfunding actie. Hier bestaat een handig en veilig platform voor: BuurtAED.nl. Klik op de button hieronder, start een actie en krijg van ons 10% korting. Graag ontvangen wij een e-mail zodat de korting kan worden verrekend.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een e-mail via de onderstaande button!

In Nederland is het niet verplicht om een AED te hebben, maar verschillende instanties en organisaties zoals de Hartstichting bevelen het sterk aan.

Wanneer  binnen 6 minuten na een hartstilstand de reanimatie wordt gestart en de AED wordt ingezet, stijgt de overlevingskans tot 75%.

Elke locatie is anders. Om de hartveiligheid zo goed mogelijk inzichtelijk te maken, is het voor onze adviseurs van groot belang de locatie met eigen ogen te zien. Samen met de belanghebbenden kunnen zij bijvoorbeeld de juiste plek voor de AED bepalen. Een advies op locatie is gratis en vrijblijvend.

Informatie over de hartveiligheid van jouw voetbalclub kun je het beste delen met de personen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de club.

Heb je de test gedaan voor een voetbalclub waar je zelf niet lid van bent en waarvan je niet weet met wie je deze informatie moet delen? Kijk dan eens op de website, je kunt vaak een algemeen e-mailadres vinden. 

Je kunt de link van deze pagina delen via e-mail of Whatsapp. 

De Hartstichting heeft een uitgebreid artikel met tips waar je op letten bij de aanschaf van een AED.  Klik hier om deze informatie te lezen. 

Wil je nog meer informatie? Stuur ons dan een e-mail: info@hartveiligheidstest.nl of bel naar: 035 – 33 33 515.

Er zijn verschillende typen AED’s in de markt. Afhankelijk van de wensen en eisen kun je een AED kopen tussen de 900 en 3000 euro. De meest verkochte AED ter wereld is de Philips HeartStart HS1. 

Een compleet AED-pakket bestaat in de meeste gevallen uit de volgende onderdelen:

  • AED inclusief elektroden en batterij
  • Draagtas
  • Kast voor binnen of buiten
  • Service- en onderhoudspakket of losse onderdelen
  • Snelle Interventiekit
  • Bewegwijzering

Wil je meer informatie over een AED-pakket? Stuur ons dan een e-mail: info@hartveiligheidstest.nl of bel naar: 035 – 33 33 515.

Ja, zeker! Er bestaat een heel mooi initiatief BuurtAED.

Via het platform www.buurtaed.nl kun je samen met anderen een AED inclusief buitenkast en service- en onderhoudspakket voor 5 jaar aanschaffen. In sommige gevallen wil ook een gemeente of ander bedrijf een donatie doen voor dit pakket om de aankoop sneller te realiseren.

Een AED kan een gebied van 500 meter rondom bedienen, waardoor de reanimatie binnen 6 minuten kan starten. De meest optimale plek voor de AED kan afwijken door de lokale situatie. Dit kan betekenen dat jullie voetbalclub nog niet genoeg AED’s heeft. Voor vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen. Je kunt mailen naar info@hartveiligheidstest.nl of bellen naar 035 – 33 33 515.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. Wij kunnen je altijd verder helpen.

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.