Hulp nodig?

Search

Testuitslag

Hoe hartveilig is
jouw locatie?

De testuitslag

Ga direct aan de slag om jouw locatie hartveilig te maken!

Wat goed dat je de test hebt ingevuld. Dit is een mooie eerste stap om te starten met hartveiligheid aangezien er nog geen AED aanwezig is. Lees hieronder waarom het van essentieel belang is om een AED te hebben en wat je moet doen om dat te realiseren. 

Start met deze 3 stappen

Stap 1

Lees meer over het belang van een AED en vraag advies welke AED geschikt is voor jouw locatie.

Stap 2

Zoek de juiste locatie en hang de AED op waar deze voor iedereen beschikbaar is.

Stap 3

Registreer je AED bij het landelijke reanimatiesysteem HartslagNu en informeer betrokkenen.

Kom meer te weten

Hartveiligheid gaat over veel meer dan alleen het hebben van een AED. Lees hieronder waar je over na
moet denken en/of moet aanschaffen. Ga met je muis over de verschillende onderwerpen om te zien
waarom ze belangrijk zijn voor hartveiligheid.

Zichtbaar

In geval van een hartstilstand is het belangrijk dat je niet hoeft te zoeken naar een AED! Immers, elke seconde telt. Hang de AED dan ook op een goed zichtbare plek, bij voorkeur buiten in een kast. Denk ook aan verwijsbordjes en informeer alle betrokkenen. 

Toegankelijk

Een AED moet altijd toegankelijk zijn, je weet immers nooit wanneer een hartstilstand plaatsvindt. Denk na over een goede plek op je locatie. 

Service + onderhoud

Een AED is een medisch apparaat en heeft onderhoud en controle nodig. Elektroden en batterijen hebben een vervaldata. Is het duidelijk wat er moet gebeuren en wanneer? Wordt er na aanschaf iemand aangewezen die zorgt voor de AED?

Training

Wie kan er reanimeren? Hoe meer mensen zijn opgeleid, hoe groter de kans op overleven. Iedereen kan en mag een AED gebruiken, maar een training helpt je om je zekerder te voelen. 

Communicatie

Het hebben van een AED is pas het begin. Zorg dat meerdere mensen op de hoogte zijn van belangrijke informatie, zoals de pincode van de kast, maar ook hoe en wanneer onderhoud nodig is. 

AED

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Als binnen 6 minuten de reanimatie wordt gestart en de AED wordt aangesloten, is de overlevingskans 50 - 70% groter.

Reanimatie en de inzet van een AED kan het
verschil maken tussen leven en dood

Elke minuut telt

Als binnen 6 minuten de reanimatie wordt gestart en de AED wordt aangesloten, is de overlevingskans 50 - 70% groter. De aanrijtijd van een ambulance bij een spoedmelding is in Nederland gemiddeld 8 tot 11 minuten, dus wachten is vaak geen optie.

AED op locatie

Een AED op locatie die 24/7 beschikbaar is vergroot de overlevingskans van het slachtoffer.

Denk ook aan:

Zorg dat meerdere mensen op de hoogte zijn van belangrijke informatie en informeer betrokkenen. Plaats de AED op een toegankelijke en zichtbare plek en registreer de AED bij HartslagNu. Organiseer een reanimatietraining voor belanghebbenden.

DE BASIS

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil; dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld. Het hart kan hierdoor niet meer samentrekken en bloed rondpompen. Een AED kan een schok geven om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. 
(bron: www.hartstichting.nl)

Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans; iedere minuut telt. Daarom is het van levensbelang dat op zoveel mogelijk locaties een AED hangt.

Een AED bestaat uit 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen. Daarna vertelt het apparaat wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen.
(bron: www.hartstichting.nl)

Heb je vragen of advies nodig, neem contact met ons op.

Een aed aanschaffen

ProCardio AED - M

Vergelijk AED's

Wil jij je oriënteren en AED's vergelijken? Ga naar de vergelijkingssite en kijk welke het beste bij jullie past.

AED Pakket met korting

Voor iedereen die de test heeft ingevuld is er een AED-pakket samengesteld met korting. Je kunt ook kiezen om er een servicepakket aan toe te voegen zodat je compleet ontzorgt bent. Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

Samen met je leden?

Wil jij een AED inclusief servicepakket samen met je leden betalen? Start dan nu een crowdfunding actie. Hier bestaat een handig en veilig platform voor: BuurtAED.nl. Klik op de button hieronder, start een actie en krijg van ons 10% korting. Graag ontvangen wij een e-mail zodat de korting kan worden verrekend.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een e-mail via de onderstaande button!

In Nederland is het niet verplicht om een AED te hebben. Wel wordt het sterk aanbevolen door verschillende instanties en organisaties, zoals de Nederlandse Hartstichting.

Als binnen 6 minuten de reanimatie word gestart en de AED word aangesloten, is de overlevingskans 50 – 70% groter.

Helaas is het hebben van alleen een AED geen garantie op hartveiligheid. Deze test geeft je inzicht in wat er nog meer bij komt kijken. 

Elke locatie is anders. Om de hartveiligheid zo goed mogelijk vorm te geven, is het voor onze adviseurs van groot belang de locatie met eigen ogen te zien. Samen met de belanghebbenden kunnen zij bijvoorbeeld de juiste plek voor de AED bepalen. 

Informatie over hartveiligheid kun je het beste delen met degenen die daar verantwoordelijke voor zijn. 

De aangewezen persoon om deze informatie mee te delen verschilt per locatie. Heb je de test gedaan voor een locatie waar je zelf niet werkzaam bent? Dan kan je vaak op website wel een algemeen emailadres vinden. 

Je hebt een e-mail ontvangen met de link naar deze testuitslag (check eventueel de spamfolder). Je kunt deze e-mail doorsturen, maar je kunt ook de link delen via Whatsapp. 

De Hartstichting heeft een uitgebreid artikel met tips waar je op letten bij de aanschaf van een AED.  Klik hier om deze informatie te lezen. 

Wil je nog meer informatie? Stuur ons dan een e-mail: hartveiligheid@procardio.nl of bel naar: 035 – 33 33 515.

Er zijn verschillende types AED’s in de markt. Afhankelijk van de wensen en eisen kun je een AED kopen tussen de 900 en 3000 euro. De best verkochte AED ter wereld is de Philips HeartStart HS1. 

Een compleet AED-pakket bestaat in de meeste gevallen uit de volgende onderdelen:

  • AED incl. elektroden en batterij
  • Draagtas
  • Kast voor binnen of buiten
  • Service- en onderhoudspakket of losse onderdelen
  • Snelle Interventiekit
  • Bewegwijzering

Wil je meer informatie over een AED-pakket? Stuur ons dan een e-mail: hartveiligheid@procardio.nl of bel naar: 035 – 33 33 515.

Er bestaat een heel mooi initiatief: www.buurtaed.nl.

Via dit platform kun je samen met anderen een AED inclusief service aanschaffen. In sommige gevallen wil een gemeente of ander bedrijf meedoen met crowdfunding voor dit pakket.

Een AED kan een gebied van 500 meter rondom bedienen. De meest optimale plek voor een AED kan afwijken door een lokale situatie. Als de reanimatie binnen 6 minuten wordt gestart, is de kans op overleving het grootst. Neem contact met ons op voor advies over het aantal AED’s op jouw locatie.

Wacht niet te lang

Heb je vragen of wil je advies?

Neem contact met ons op. Wij kunnen je altijd verder helpen.

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.