Vragen? Bel 035 – 33 33 515

Zoek

Wat kost een AED?

Wat kost een AED?

Gemiddeld kost een AED bij aanschaf tussen de € 1.000,- en € 1.500,- inclusief batterij, elektroden en draagtas. Uiteraard zijn er ook goedkopere en duurdere modellen verkrijgbaar.

De meeste kopers kiezen ervoor om niet alleen een AED aan te schaffen, maar ook extra benodigdheden. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:

  • Service- en onderhoudspakket
  • AED- en reanimatiecursus
  • Wandbevestiging (wandbeugel, binnen- of buitenkast)
  • Montage van de wandbevestiging

Service- en onderhoudspakket

Met een service- en onderhoudspakket heb je geen omkijken naar je AED. De meeste aanbieders hebben verschillende pakketten, kies daarbij het pakket dat past bij jouw situatie. Je kunt het onderhoud ook zelf doen, maar secuur te werk gaan is daarbij een vereiste. De elektroden en batterij moeten tijdig worden vervangen om de inzetbaarheid van de AED te garanderen én je moet kunnen handelen bij een storing of na een inzet.

De kosten van een service- en onderhoudspakket variëren en zijn afhankelijk van de mate waarin je ontzorgd wil worden en kunnen verschillen per AED.

Meer weten over service- en onderhoudspakketten en het belang hiervan? Lees hier het artikel.

AED- en reanimatiecursus

Het volgen van een AED- en reanimatiecursus zorgt ervoor dat alle betrokkenen weten wat ze moeten doen en ook met zelfvertrouwen durven te handelen. Een jaarlijkse herhalingscursus zorgt ervoor dat je kennis up-to-date blijft en je certificaat na afloop wordt verlengd.

De gemiddelde kosten van een AED- en reanimatiecursus zijn € 50,- per persoon. In sommige gevallen wordt dit  vergoed door de zorgverzekering.

Alle informatie over een AED- en reanimatiecursus vind je hier.

Wandbevestiging en montage

Bewaar de AED op een vaste plek in een wandbeugel, binnen- of buitenkast. Afhankelijk van je locatie kies je de juiste wandbevestiging.

Binnen voor privégebruik – bijvoorbeeld voor een woning, caravan, vakantiehuis
Een wandbeugel of binnenkast is een goede oplossing. De kosten liggen tussen de € 35,- en € 150,-

Binnen voor openbaar gebruik – bijvoorbeeld overdekt winkelcentrum of kantoor
Een binnenkast met alarm is de juiste keuze. Gemiddeld ligt de prijs voor een binnenkast tussen de € 50,- en € 300,-

Buiten voor openbaar gebruik – bijvoorbeeld sportvereniging of BuurtAED
Voor een buitenlocatie is een speciale buitenkast noodzakelijk. Deze is uitgerust met verlichting, verwarming en ventilator, waardoor de AED wordt beschermd tegen weersinvloeden. Daarnaast kun je kiezen voor een kast met of zonder  (pincode)slot. De kosten voor een buitenkast zonder slot liggen rond de € 500,- en voor een buitenkast  met slot rond de € 800,-

Montage
Een wandbeugel of binnenkast is eenvoudig op te hangen, terwijl voor een buitenkast technische of elektrische expertise nodig is. De buitenkast moet namelijk op het stroomnetwerk worden aangesloten om de verlichting, verwarming en ventilator te laten werken.

Montage door een erkend installateur kost ongeveer € 400,-

Op deze website maken we gebruik van functionele cookies. Meer informatie kun je lezen in onze privacy policy.